0 kommentarer

Mammutjægerne af Jean M. Auel

af d. 1. marts 2007
Info
 
Sideantal

712

Udgivet

2002

ISBN

978-87-638-1367-9

Originaltitel

The Mammoth Hunters

 

Tredje bind i historien om Ayla og Jondalar. De to er blevet et par i løbet af “Hestenes dal” og da omstændigheder tvinger dem til at forlade dalen, drager de mod mammutjægere. Et folk, der lever af at jage mammutter. Mødet med dem åbner Aylas øjne for mange nye emner og folket fascineres af hende. Hun har efterhånden en meget velvoksen viden om naturmedicin, hun er en dygtig jæger og hun kan tæmme vilde dyr, noget der er mammutjægerne helt ukendt. Desuden drages Ayla af en fra mammutjægerne; Ranec, som kan skære smukke elfenbensfigurer. Han er mørk og flot og Ayla får lidt af et crush på ham. Monogami var ikke dengang som det er i dag og Jondalar får afprøvet sin jalousi mere end en gang.

Mødet med mammutjægerne introducerer Ayla for en ny levevis, men da Jondalar gerne vil tilbage til sin stamme, skal hun nu bestemme om hun vil flytte igen eller om hun vil slå sig ned, lidt af et svært valg for en der altid har følt sig anderledes og nu har fundet andre af sin slags.

Bogen er stadig en spændende fortælling, især fordi Aylas forandringer forekommer naturlige og hendes følelser forståelige og man gerne vil vide hvad der så skete. Bogen kan godt læses uafhængig af de andre to, men for at få mest mening, så få fat i alle tre.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter