0 kommentarer

Magtspor af Martin Jensen

af d. 23. oktober 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

285

Udgivet

2008

ISBN

87-7955-312-5

 

“Magtspor” er femte krimi om Eske Litle og starter i det sene efterår 1332, et par måneder efter vi forlod Assens i bind 4.

Der er uro blandt stormændene efter mordet på kong Kristoffer, og grev Gert har agenter ude for at holde øje med eventuelle farer. Stormændene har også mænd under dække, og uden at Eske ved det, er flere agenter for forskellige herrer i Assens.

Det ender naturligvis galt. Hr. Søren finder liget af en af de fremmede inde i kirken. Og for at gøre ondt værre, så mistænker mange i byen Eske for at stå bag! Den myrdede har nemlig mødtes med Thrund, Eskes kvinde, samme dag som han blev dræbt. Og han har oven i købet kendt Thrund, da hun var hore.

Så Eske kæmper mod sine bysbørns mistanker, samtidig med at han skal opklare mordet på en fremmed, der viser sig at være agent.

Samtidig står det dårligere og dårligere til hjemme hos Bane. Hans hustru Helvig har helt mistet livslysten efter sønnens død, og selvom hun er gravid, bringer det hende ingen glæde.

Også denne gang har Martin Jensen skruet et spændende plot sammen. Her er stadig fokus på opklaringen af mordet, men han har også lagt mere vægt på de indenrigspolitiske rævekager i dette bind. Og det er rigtig spændende at læse om.

Thrund spiller også en større rolle i dette bind, og hun træder for alvor i karakter, da Helvigs fødsel løber helt af sporet. Derudover trækkes der også tråde til hendes horetid, noget som Eske prøver at udholde uden jalousi. Men det er svært.

“Magtspor” lægger sig smukt i rækken af Eske Litle krimier med samme gode miljøskildring, grundige research, troværdige personportrætter og et spændende krimi-plot. Jeg er vild med Eske Litle serien, og kan stadig ærgre mig over at Martin Jensen sluttede serien efter bind 7. Men så må jeg jo bare læse dem en gang til.

Serien består af:
Eske Litle – byfoged i Assens
Helligåndens gæster
Mens møllen maler
Trækfugle
Magtspor
Grevens mænd
Mand af ære

Læs også “Soldaterhoren” om Thrunds liv før hun mødte Eske Litle

Lån bogen pbibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter