0 kommentarer

Mægleren af John Grisham

af d. 13. november 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

365

Udgivet

2006

ISBN

87-11-29037-4

Originaltitel

The Broker

 

Joel Backman har et problem. Det er et forholdsvist lille et godt nok. Omkring 4.5 m x 4.5 m. Det er nemlig størrelsen på hans isolationscelle i Rudley, et fængsel og det er det eneste sted hvor han er 90% sikker på ikke at blive myrdet meget hurtigt, ligesom hans tidligere forretningsforbindelser. Og sikkerheden er grunden til at han hurtigt sørgede for at komme derind for 6 år siden.

Desværre er sagen der fik Backman buret inde, ikke helt glemt for CIA’s vedkommende, eller de efterretningstjenester der gerne så Backman død. CIA er stadig både interesseret i den vare Backman ikke leverede før han gik i fængsel og hvem der skulle have købt varen, men da Backman aldrig har sagt noget om nogle af delene, går CIA utraditionelle veje for at finde ud af lidt mere.

I ly af en afgående præsidents sidste gerninger, får CIA arrangeret en fuld benådning af Backman og en flugt ud af USA. Det er sådan set ikke fordi CIA vil holde Backman i live, nej det er mere fordi de er interesseret i hvem der ender med at slå ham ihjel. Backman får en ny identitet og en lejlighed i Italien, hvor han med rivende fart sættes til at lære italiensk og gemme sig godt af vejen. Ingen fortæller Backman om hans fingerede rolle som madding, men manden er ikke helt dum, så han har godt regnet ud at omflytningen ikke er sket for hans blå øjnes skyld.

“Mægleren” er en spionroman og en af de bedre af slagsen vil jeg mene. Den er velkomponeret og tempoet er ikke det typiske hurtige jag over siderne. Der er spænding med i bogen, men den handler nu mest af alt om mænd der kan tænke hurtigt, snarere end at strangulere flest mennesker på kort tid. “Mægleren” vil jeg anbefale dem, der har tid til at fordybe sig og har lyst til at læse en intelligent spionfortælling, hvor bogens hovedperson er over de 50 år og almindelig af type.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter