0 kommentarer

Bravo af Giorgio Faletti

af d. 22. november 2011
Info
 
Sideantal

395

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7108-250-0

Originaltitel

Appunti di un venditore di donne

 

“Mit navn er Bravo, og jeg har ikke nogen pik” – så bizart starter historien – og Bravos manglende legemsdel er en rigtig “teaser” historien igennem. Vi må dog vente helt til slutningen for at få forklaringen på, hvordan Bravo har forlist den vitale legemsdel.

Med den italienske mafiaverden som “undergrundsmusik” indfrier Bravo til fulde forventningerne til en italiensk krimi.

Bravo er alfons i 70’ernes Italien – et Italien, hvor De Røde Brigader har kidnappet den italienske politiker Aldo Moro – og et Italien, hvor dagsordenen sættes mere af mafiaen end af politikere.

Bravo udvælger de bedste piger til sin stald og lejer dem ud til toppolitikere og forretningsfolk, for hvem diskretion er en dyd. Bravo behandler pigerne pænt og som læser fatter man hurtigt sympati for den gentleman-agtige alfons.

En dag møder Bravo den smukke Carla, hvis indgangsreplik er “Med dig ville jeg gøre det gratis” – og Carla formår at komme ind på livet af Bravo og forløse ham trods hans “handicap”, men Carla er en farlig kvinde.

En dag bliver nogle af Bravos piger og deres kunder myrdet på en yacht og tingene tager fart. Bravo finder sig selv som midtpunkt i et farligt spil, hvor hans liv hænger i en tynd tråd – og den eneste han kan stole på er sig selv.

Den ene absurde situation afløser den anden – og man keder sig ikke på noget tidspunkt som læser.

Da trådene til sidst reddes ud er plottet mere sofistikeret end man fra starten havde gættet på

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter