0 kommentarer

Macht und Rebel (skandinavisk misantropi) af Abo Rasul

af d. 14. marts 2006
Info
 
Sideantal

289

Udgivet

2003

ISBN

87-595-2158-9

Originaltitel

Macht und Rebel (norsk)

 

Som bogens forside og titlen antyder, er “Macht und Rebel” gennemsyret af nazistiske undertoner hele vejen igennem, og inden første kapitel bliver man da også præsenteret for et uddrag af Hitlers Nacht und Nebel-dekræt (som af en eller anden grund er på engelsk).
Intet er tabu for Abo Rasul, og han behandler bl.a. emner som indvandrer-kriminalitet, stofmisbrug, pædofili, vold og undergrundsmiljø for bare at nævne nogle få emner.

Nogle af disse emner kan måske virke stødende på sarte sjæl, men Abo Rasul skriver så grotesk, at han faktisk er umulig at tage seriøst, så hvis man har lidt humoristisk sans kan man sidde og smile lidt af sætninger som fx. denne:
“I bund og grund hader jeg alle mennesker jeg møder. Jeg hader fandme alle. Jeg er også begyndt at hade ting på det sidste. Og lyde. Der findes ikke en lyd, som ikke irriterer mig. Jeg synes alt er grimt. Det er ikke løgn. Mine interesser dør ud som pensionister, en efter en. Og sidst men ikke mindst: Jeg er så pissetræt af mig selv og min egen surhed, at jeg er ved at kaste op. Det er blevet nærmest umuligt at surmule på sin egen måde. Der er alt for mange der surmuler – PRÆCIS på den samme måde jeg surmuler på”

Macht arbejder for et informationsbureau, der sælger undergrundstrends til de store koncerner, mens Rebel er sur og til tider aggressiv over at han er normal.Først da de begynder at arbejde sammen sker der ting og sager og det går ikke stille for sig.

Dette er en bog uden nogle dybere moralske pointer, og der bliver gjort tykt grin med nazisme.

Jeg anbefaler denne bog, hvis man alligevel skal koble hjernen fra og bare slappe af med en bog. Så er “Macht und Rebel” en ganske underholdende-grotesk bog som man kan grine af, mens man læser den og så ellers bare tænke på hvilken gal verden vi lever i til tider.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter