0 kommentarer

Dødens stemmer af S.J. Bolton

af d. 13. februar 2016
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

455

Udgivet

2014

ISBN

978-87-645-0738-6

Originaltitel

Dead Scared

Udgave

1. udgave

 

“Det føles, som om nogen har været inde i mit hoved og rodet rundt der og fundet alle de ting, jeg er mest bange for, og så bruger de den viden til at drive mig til vanvid … Men den eneste, der er inden i mit hoved, er mig.”

Stakkels Evi. Handicappede Evi. Evi, samvittighedsfuld psykiater, som har en mistanke om, at de mange selvmord blandt kønne, unge, kvindelige studerende på Cambridge ikke har naturlige årsager. Hun har selv haft en af dem som patient, og inden pigen tog livet af sig, klagede hun over tvangstanker, voldsomme drømme, måske endda voldtægt i søvne.

Og nu er det Evi selv, der begynder at opleve rædslerne på egen krop. Men hun er sig smerteligt bevidst, at hun har et skrøbeligt sind. Er det monstro hende selv, der har anbragt en knokkelmand i skuffen? Skrevet “jeg kan se dig” i duggen på sit eget spejl? Fyldt blod i badekarret? Tvivlen nager hende.

Imens flytter den kønne, unge kriminalbetjent Lacey Flint ind på fornemme, gamle Cambridge med de stemningsfulde bygninger og de århundredgamle traditioner. Undercover skal hun undersøge, om der er noget mystisk ved de mange, meget voldsomme selvmord. Tyve stakler på fem år er det blevet til. En har brændt sig selv levende. En anden halshugget sig ved hjælp af en hurtig bil og et kraftigt reb. En tredje har hevet en tændt hårtørrer ned i badekarret.

Aftenen efter sin ankomst til Cambridge overfaldes Lacey, lænkes og dænges til med vand, hvorefter der tages ‘miss wet t-shirt’-agtige fotos, angiveligt for sjov og angiveligt af nogle andre studerende. Men det er absolut ikke sjovt, og Lacey har en mistanke om, at spasmagerne kommer udefra. Kort efter begynder hun selv at drømme uhyggelige drømme, der har rødder i hendes inderste frygt.

Bogen starter faktisk med, at Lacey befinder sig oppe i et højt tårn, tilsyneladende på vej til at kaste sig i døden. Inden vi ved, hvad situationen ender med, spoles handlingen 11 dage tilbage. Effektiv cliffhanger lige fra den spæde start – det må man lade den drevne krimiforfatter S.J. Bolton.

“Dødens stemmer” er en velskabt thriller med foruroligende undertoner, der gør mig lykkelig for ikke at være en køn, ung pige med sære drømme om klamme klovner.

Lån bogen på biblioteket

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter