0 kommentarer

Over mit lig af Mikkel Birkegaard

af d. 15. april 2010
Info
 
Sideantal

344

Udgivet

2009

ISBN

978-87-92523-00-6

 

“Indtil for nylig havde jeg kun slået mennesker ihjel på papiret.” Sådan lyder første sætning i Mikkel Birkegaards thriller.

Omdrejningspunktet er krimiforfatter Frank Føns, der gennem en årrække har fulgt den ene krimi op med den anden – alle med uhyggelige og detaljerede beskrivelser af, hvor smertefuldt man kan taget livet af et andet menneske.

Efter en traumatisk skilsmisse, hvor Franks kone har sat spørgsmålstegn ved, om Frank kan kende forskel på fiktion og virkelighed – kan han finde på at myrde sin egen datter en dag?? – er Frank flyttet i sommerhus på Nordsjælland, hvorfra han med flasken som tro følgesvend lever et afsides forfatterliv – kun afbrudt af besøg på bogmesser, når hans bøger skal lanceres.

En dag bliver et kvindelig fundet i Gilleleje Havn ikke langt fra det sommerhus, hvor Frank Føns har boet siden skilsmissen. Drabet er en minutiøs kopi af et uhyggeligt mord fra Franks nyeste bog, der ikke er udkommet endnu. Hvordan er det muligt?

Franks ven Verner, der har kontakter indenfor politiet, lover at finde ud af noget mere, inden bogen udkommer og politiet måske finder en sammenhæng mellem mordet og Frank.

Men inden Verner når ret langt bliver han myrdet – efter en opskrift i en af Franks andre bøger – og morderen efterlader Verner, så det er Frank, der finder ham. Samtidig finder Frank endnu en af sine bøger – med et foto af en af hans bekendte: næste offer, der vil blive myrdet efter recepten i netop denne bog.
Frank forsøger at forhindre det næste mord – men forgæves, hans tidligere elskerinde bliver bestialsk dræbt, mens han sover i samme hus – og nu er det for sent at gå til politiet. Som næste offer har morderen udset sig Franks teenagedatter..

Morderen er kynisk – og et skridt foran Frank, der må indgå en djævelsk pagt med morderen for at redde datteren.

Torturen og grusomhederne i opgøret var så forfærdelige, at jeg ikke magtede at læse dem – så selvom historien og plottet er i top, trækker de udpenslede torturscener bogen ned for mig – jeg vil ikke opsøge litteratur, der er så blodig.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter