0 kommentarer

Læsekredsen af Elizabeth Noble

af d. 24. maj 2012
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

415

Udgivet

2009

ISBN

978-87-91955-02-0

Originaltitel

The Reading Group

 

Jeg fandt et slidt eksemplar af denne bog på et biblioteksudsalg, og købte den mest fordi jeg godt kunne lide hatten på forsiden. Jeg lagde bogen fra mig 2 dage senere, da jeg havde læst den til ende.

Læsekredsen er en bog, man bare ville ønske aldrig sluttede og samtidig vil man bare så gerne vide, hvad der nu sker i kvindernes liv. Den handler om en læsekreds af kvinder, og synsvinklen i bogen skifter så mellem de enkelte kvinder, deres børn og deres mænd. Alle kvinderne har tilsyneladende almindelige liv med almindelige problemer, en utro ægtemand, en alt for ung datters graviditet og manglen på kærlighed i ægteskabet. Man følger læsekredsen gennem et år i deres liv, og drages mere og mere ind i det, som handlingen udspilles. Kvinderne udvikles og formes gennem samtalerne med hinanden og de bøger de læser, og de tackler hver især deres problemer, efterhånden som historien i bogen skrider frem. Selvom handlingen kan virke triviel udvikles kvinderne og man får som læser al den forløsning, man kunne håbe på til sidst.

Jeg ønskede helt sikkert, at jeg havde læst flere af de bøger, de læser i læsekredsen og som de diskuterer i bogen. Jeg har helt sikkert fået en del af dem på min liste over bøger, jeg skal have læst. Det er en morsom og alligevel meget rørende bog, der efterlader én med en masse tanker om det at være kvinde, datter og mor. Jeg vil varmt anbefale den til alle de dejlige kvinder, der sætter pris på en god historie om hverdagslivet og dets forviklinger. Det er en virkelig feel good kvindebog – læs den!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter