0 kommentarer

Låbe plukker plyttebær af Tua Holm & Joanna Romell

af d. 19. september 2019
Info
 
Sideantal

36

Udgivet

2007

ISBN

978-91-85311-16-3

Originaltitel

Låba plocker plingon (oversat af Lise Horneman Hansen)

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Nej, denne anmelder har ikke lavet tastefejl i titlen på denne bog. Bogen HEDDER rent faktisk ”Låbe plukker plyttebær”.

Som den skarpsindige læser måske har gættet sig frem til er dette en illustreret børnebog, som henvender sig til mindre børn i vuggestuealderen og børnehavealderen.

Bogens hovedperson er en lille fyr ved navn Låbe, der har besluttet sig for at tage på skovtur. Han pakker en passende rygsæk og tager afsted.

Låbe kan godt lide at være i skoven, men noget generer ham. Der er hele tiden en irriterende lyd, der siger plyt-plot – hvad kan det mon være? Det er jo plyttebær – hvor heldig har Låbe lov at være? Nu kan han jo lave plyttebærsyltetøj, men det kan jo være, at han kommer til at dele det dejlige syltetøj med hans nye ven, for Låbe har nemlig mødt en myre, der spiller jazzmusik – og så er der dømt både musisk underholdning og dejligt mad i form af plyttebærsyltetøj.

”Låbe plukker plyttebær” er en udmærket bog for de mindste børn. Historien er fin og underholdende – dog uden at være voldsomt imponerende.

Det halter lidt med illustrationerne, synes jeg. Billederne er såmænd ganske fine, de er desværre også lidt kedelige og det trækker nedad i stjerner. Jeg havde gerne set, at der var lidt mere spræl og leg – men derfor er det en udmærket bog alligevel, der dog ikke hæver sig væsentligt over gennemsnittet.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter