0 kommentarer

Kvinden før mig af Laura Zigman

af d. 28. september 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

204

Udgivet

2003

ISBN

87-15-10945-3

Originaltitel

Her

Udgave

1.udgave

 

Den amerikanske journalist og forfatter Laura Zigman arbejdede 10 år i forlagsbranchen og har siden skrevet for både New York Times, Washington Post og USA Today. ”Kvinden før mig” er hendes tredje bog, og den udspringer såmænd af hendes egne følelser, da hun mødte sin forlovedes ekskæreste …

I bogen har hun valgt at kalde sig Elise – en yngre kvinde, der skammer sig lidt over sin underordnede stilling i et rutinepræget job på et forlag. I flyet kommer hun til at sidde ved siden af svaret på enhver kvindes drøm – den høje, mørkhårede og flotte Donald, der er både naturlig og ligefrem. De to forelsker sig i hinanden, selv om Elise ikke kan fatte hvad han ser i hende, men det varer ikke længe, inden de flytter sammen, og Donald frier til hende.

Parret begynder at planlægge bryllup, men fem måneder før deres livs store dag dukker slangen op i paradiset – i skikkelse af Donalds tidligere forlovede; den smukke, slanke og sexede Adrienne, som mændene ligger på maven for. Elise føler sig straks underlegen, og al hendes usikkerhed, manglende selvværd og jalousi bryder omgående frem. Og endnu værre bliver det, da også Elises to veninder, der ellers havde lovet hende deres loyale opbakning i kampen mod Adrienne, uundgåeligt lader sig betage af den uvelkomne charmetrolds tilsyneladende sødme.

Vanvittig ved tanken om at Donald vil forlade hende og igen finde sammen med sin desværre underskønne eks, kaster en desperat Elise al fornuft overbord og begynder at tjekke Donalds mail, sms og telefonsvarer og følge efter ham, hver gang han forlader huset. Hun bliver nærmest besat af at finde beviser på hans utroskab, selv om begge de to mistænkte bedyrer, at de kun er ”gode venner” …

Jeg læser normalt aldrig amerikansk chick-lit, så jeg er ikke helt på det rene med, om ”Kvinden før mig” tilhører denne genre, men det er også ligegyldigt, for bogens tema og hovedpersonens mareridtsagtige situation skaber følelser, vi alle kender og frygter. Og da handlingen tillige byder på konstant tiltagende spænding, er bogen lige noget for mit temperament, og den får hermed min varme anbefaling.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter