0 kommentarer

Kong Salomons sværd Af Espen Holm

af d. 7. juli 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Udgivet

2013

ISBN

978-87-7129-021-9

Originaltitel

Kong Salomos sverd, oversætter: Ib Høy Hansen

 

Espen Holm (1953) debuterede som thrillerforfatter i 2010 med Syk Pike (Syg pige), og Kong Salomons sværd er hans anden krimi. Det er ikke uden grund den er indstillet til Riverton-prisen 2013 som Norges bedste krimi.

Da jeg har rejst i både Israel og Egypten var det let at få billederne manet frem på nethinden medens jeg læser Espen Holms Kong Salomons sværd. En fantastisk spændende thriller, der foregår i nutidens Palæstina, i Israel og på Vestbreden.

Bogen tager sit afsæt i konflikten mellem Israel og Palæstina, og vi følger Shin Bet (den hemmelige israelske efterretningstjeneste) agenten Zew Weissmann der arbejder undercover i Gaza og på Vestbreden, i jagten på en palæstinensisk terrorgruppe som er i besiddelse af stærkt radioaktiv uranstave. I begyndelsen skyer Zew ingen midler for at forsvare sit land, men efterhånden bliver han påvirket af omgivelserne og begynder at se på hele konflikten med andre øjne.

Kong Salomons sværd er en fantastisk medrivende og spændene bog, som bærer præg af en stor indsigt i mellemøstkonflikten. Den er meget velskrevet og fylder meget, også efter jeg havde læst den færdig. Den har betydelig mere gods i sig end “bare” en hæsblæsende thriller. Den er meget politisk og i den forbindelse var jeg et par gange meget glad for den ordliste over jødiske og palæstinensisk udtryk og begreber, som er bag i bogen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter