0 kommentarer

Grænsen af Knut Faldbakken

af d. 8. december 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

298

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7456-719-6

Originaltitel

Grensen

 

 

Da en ung kvinde findes dræbt langs en øde vej, kommer overbetjent Jonfinn Valmann på noget af en opgave. Kvinden, der identificeres som prostitueret, er tilsyneladende påkørt af en bilist, som derefter er stukket af, men hvad der egentlig er foregået er en gåde for politiet.

Historien tager sit udgangspunkt i grænselandet mellem Norge og Sverige. Myndighederne har voldsomme problemer med smugling, som er blevet mere og mere professionelt. Der handles med våben, stoffer og ikke mindst unge østeuropæiske kvinder, der sælges som prostituerede.

Udmærket krimi men efter min målestok kan den ikke nå op på siden af mange andre af de spændende krimiforfattere, der lige nu hitter i bogbranchen. Noget der trækker ned i min vurdering af bogen er, at personerne i romanen aldrig nåede ind under huden på mig. Bogen er delt op i meget korte kapitler, der bevirker et konstant skift mellem tid, sted og personer, hvilket for mig gjorde handlingen forvirrende. Alt i alt ikke en bog efter min smag.

Knut Faldbakken er en af Norges mest læste samtidsforfattere, og debuterede i 2002 som krimiforfatter. “Grænsen” er første bog om Jonfinn Valmann, der er oversat til dansk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter