0 kommentarer

King af A. Silvestri

af d. 15. oktober 2018
Info
 
Sideantal

39

Udgivet

2018

ISBN

978-87-93281-85-1

Originaltitel

Illustreret af Christoffer Gertz Bech

Udgave

1. udgave

 

Den flotte schæfer med de sørgmodige øjne, som man kan se på bogens forside, er familiens hund. Familien med far, mor og drengen Simon. King blev egentlig købt for måske at få morens humør lidt op. Hun er tvær, distancerende, skælder ud og vil hellere tjekke sin mobil. Hun mener også, at det hjælper hende at meditere i husets kælder.

En nat har Simon en dejlig drøm, men King gør ude fra haven, så Simon vågner. Et gigantisk grøngult monster vil have fat i Simon, der tager flugten ud af huset. Monsteret følger efter, selv dets skygge er grøngult.

Far vågner og sætter efter sønnen, men King er allerede stormet efter Simon, med bamse i munden, for at kunne redde Simon. Men når han det?

’King’ er en børnebog, og det er længe siden, at jeg læste børnebøger, mine børn er voksne nu, men når Silvestri står bag, så er jeg klar til hvad som helst. Men det er en grum en af slagsen, så grum, at forlaget har lavet et forord, der kunne have heddet ’Advarsel’. ”…og hvis den giver dig mareridt, så kom ikke og sig, at du ikke var advaret på forhånd.”

Bibliotek.dk anbefaler den fra 11 år og opefter, men det er altså en satanisk ond historie, der dog også har hjertevarme og kærlighed. Slutningen er modbydelig, omend retfærdig, men jeg savner lidt kakao og boller og hygge, inden jeg lægger mig til at sove efter den historie.

Bogen er smukt illustreret af Christoffer Gertz Bech, hans tegninger står godt til historien.

’King’ er baseret på horrornovellen, ’Brune bamse’, fra novellesamlingen ’Køtere dør om vinteren’ (2010). Der er ikke lavet meget om i historiens gang, men at lave den om til at passe fra 11 år og opefter er alligevel en kunst. Silvestri selv kalder ikke ’King’ for en børnebog, men nærmere en bog for små unge og op.

’King’ er Silvestri i det onde, kolde hjørne, men varmen sniger sig alligevel ind. Han skriver som altid godt, og jeg kan kun være begejstret. Jeg vil nok anbefale, at man ikke læser den som godnathistorie, med mindre man har en kæmpestor dobbeltseng, hvor der også er plads til familiens børn. Så er i atter advaret.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter