0 kommentarer

Khans skat af Clive Cussler

af d. 28. oktober 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

382

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7714-867-5

Originaltitel

Treasure of Khan

Udgave

1.udgave

 

Dirk Pitt og hans gode ven Al Giordino er altid klar til nye eventyr! I “Khans skat” har de – som så mange gange før – ansvaret for, at en af verdens store kulturskattes bevares for eftertiden. Det drejer sig om Djengis Khans grav med alle hans skatte. Dertil kommer ikke mindst, at de skal redde verden fra skurken Borjins uendelige griskhed og ondskab.

Pitt og Giordino kommer ved et tilfælde i vejen for Borjin, som er en meget rig mand med storhedsvanvid, hvis mål det er at få herredømmet over hele verdens olieressourcer. For at opnå det, har han masser af beskidte tricks i ærmet. Kender man Pitt og Giordino fra andre bøger, er man ikke i tvivl om, at makkerparret er klar til at gøre det svært for skurken!

Missionen bringer dem blandt andet på en tur gennem Gobiørkenen og som sædvanligt i diverse mere eller mindre realistiske transportmidler.

Kan man lide Clive Cusslers lidt nørdede univers med masser af teknik og action, så er historien her et godt bud på endnu én i den lange række af hans bøger. Bogen er, som den skal være med lidt indlagt drengehumor og denne gang lærer læseren også Pitts tvillinger Summer og Dirk at kende. De er et par stereotype unge mennesker godt på vej til at gå i deres fars fodspor.

“Khans skat” har de kendte “Cussler-kvaliteter”. Det kan lidt sammenlignes med at se en spændingsfilm – ikke noget, man tænker vildt meget over bagefter, men man er godt underholdt, mens den står på. Dejligt at begrave sig med bogen i en god stol og lade sig suge ind i universet, hvor stort set alt kan opfindes (fx en sødygtig katamaran af et par surfbrætter, en sengeramme og noget gaffatape.).

En spændende bog, men efter min mening ikke Cusslers bedste.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter