0 kommentarer

Amuletten fra Samarkand af Jonathan Stroud

af d. 28. oktober 2008
Info
 
Forlag
Sideantal

436

Udgivet

2005

ISBN

87-11-13753-3

Originaltitel

The Amulet of Samarkand

 

”Amuletten fra Samarkand” handler om drengen og troldmandslærlingen Nathan og hans tjenende ånd djinnien Bartimæus. I starten bliver Bartimæus påkaldt, uden at forvente den store opgave, da han ser, at hans herre blot er en lærling, derfor bliver han ubehageligt overrasket, da han bliver sat til at stjæle en magtfuld og godt bevogtet amulet fra den magtfulde troldmand Simon Lovelace.

Nogle gange skiftes der hovedperson mellem kapitlerne, og igennem bogen er der to hovedpersoner, Nathan og Bartimæus. I 1. del af bogen er det kun Bartimæus, der fortælles om i den tid de er i, mens man når kapitlerne kommer til Nathan hører om hans fortid. Man hører om hvordan han blev Arthur Underwoods lærling, som var en mester han i starten forgudede, men senere fik foragt for. Og man får af vide om hvordan han bliver ydmyget af den magtfulde troldmand Simon Lovelace, og hvordan Nathan begynder at læse sig til sit fag, og lære troldmandskunsten uden sin mesters viden. Og man finder ud af, hvordan Nathan gennem et skueglas ser Lovelace modtage Amuletten fra Samarkand af en fremmed i meget blodigt tøj.

Jeg kan godt lide bogen fordi, at den er godt skrevet, og tingene er godt beskrevet med hvordan det troldmandssamfund som Nathan lever i fungere, og om hvordan dæmoner som Bartimæus gang på gang bliver slæbt ud af deres egen verden og trælbundet af troldmændenes magi.
Samtidig syntes jeg, at det er en god historie om, hvordan Nathan langsomt mister kontrollen over situationen med f.eks. at Bartimæus opsnapper hans fødenavn og derfor kan gøre modstand mod Nathan i stedet for at være tvunget til blindt at adlyde Nathans ordre.
Jeg kan især godt lide, når det er Bartimæus, der fortæller om sin synsvinkel på historien pga. hans humoristiske måde at fortælle den på, og på grund af han ikke ligefrem fortæller historien som en helt neutral fortæller der kun fortæller hvad der sker.
Serien kan stærkt anbefales af mig, og den er afgjort pengene værd.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter