0 kommentarer

Kasper og Sofie. Kasper kommer på hospitalet af Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt

af d. 29. januar 2022
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2009

ISBN

978-87-92576-11-8

Originaltitel

Karsten må på sykehus (oversat fra norsk af Hans Bandmann)

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Har du har mindre børn i huset, så har du sikkert stiftet bekendtskab med serien på DR Ramasjang om børnehavebørnene Kasper og Sofie, der går i Duestiens børnehave og som er bedste venner.

Der er skrevet en række bøger om Kasper og Sofie, en af dem hedder ”Kasper og Sofie. Kasper kommer på hospitalet”.

Kasper og Sofie leger sammen i deres børnehave. De gynger lige så højt de kan, men en dag går det galt. Kasper prøver at hoppe af gyngen i farten, men ender med at falde ned og slå hovedet ned i Amalies cykel. Amalie, der netop cyklede forbi gyngestativet i det samme uden at se sig for.

Kasper bliver bevidstløs og får et sår i hovedet og Sofie begynder at græde, for det er jo hendes bedste ven i hele verden, der er kommet til skade.

Pædagogen Mette ringer til en ambulance, der kommer til børnehaven med udrykning fordi Mette har sagt, at de skal skynde sig. Kasper køres til hospitalet, hvor lægen fortæller, at han skal sys fordi flængen i hovedet er for stor til, at man kan nøjes med et plaster.

På hospitalet kommer både Kaspers forældre og Sofie ind for at besøge ham og selvom det er kedeligt på hospitalet, så er det alligevel rart der også er andre børn derinde, som Kasper kan tale med og læse tegneserier sammen med.

Ved bogens slutning får Kasper et kram af Sofie og får at vide, at han hellere må skynde sig at blive rask igen så han kan komme tilbage i børnehaven og gynge med Sofie igen.

”Kasper og Sofie. Kasper kommer på hospitalet” er en lille, sød bog, der henvender sig til børn i børnehavealderen.

Selve fortællingen er virkelighedsnær og troværdig – og er i øvrigt en rigtig sød fortælling om to børns leg og venskab. Det er en fortælling, som alle børnehavebørn vil kunne genkende noget af sig selv i.

Bogen har fine illustrationer og er hurtigt læst. Bogen er så læsevenlig og fin, at den kan tåle at blive både læst og genlæst adskillige gange.

Rigtig fin bog og en bog, om hvilken jeg ikke kan finde på så meget som en enkelt dårlig ting at sige.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter