0 kommentarer

Kaos og øjeblikkets renhed af Kurt Aust

af d. 2. oktober 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

174

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7955-680-5

Originaltitel

Kaos og øyeblikkets renhet

 

Kimber drager fra sit hjem i en alder af 12 år. Han tager på en fantastisk rejse ud i en verden i opbrud. En verden fyldt med modsætninger; godt og ondt, katolik og protestant, fattig og rig, uddannet og udannet, sekulær og verdslig, naturvidenskaben og Guds vilje.

Undervejs møder Kimber Mester Theo, og dette bliver skælsættende for den unge mand. For mødet med Mesteren, dennes tanker, imponerende viden og helt igennem øjenåbnende bogsamling må Kimber se sin gamle verden splittes i atomer, hvorved en ny bevidsthed og en ny forståelsesramme overtager mere og mere af hans sind.
Kimber sjælelige og fysiske rejse er fantastisk beskrevet af Kurt Aust. Sætningerne er korte og præcise, uden omveje og kringelkroge beskrives rejsen. Og så meget desto mere fantastiske virker Kimbers glimtvise erkendelser, der næsten tager pusten fra både ham og læseren:

“Kan du le, efter at verden er taget fra dig?….
Det var altså sådan, den var, hans latter. Han havde ikke hørt den, siden han var en lille dreng i Silkeborg. Ikke siden faderen vredt tog melsækken fra ham. Kan man le uden at have en sjæl?”

Gradvist kommer vi tættere og tættere på Kimbers tanker og vi er vidne til hans fascinerende rejse fra dreng til mand. En rejse som kommer til at ændre hans væsen radikalt i en sådan grad at Kimbers rejse bliver mere end blot en personlig færd.

‘KAOS og øjeblikkets renhed’ er en perle af en bog. Vi får tidsånden og den unge mands oplevelser af verden i en brydningstid helt up front, så det næsten er muligt at smage og lugte den forvirring, der må kendetegne en verden på vej imod et nyt paradigme.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter