0 kommentarer

Kællingebidslet af Minette Walters

af d. 5. juni 2005
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

362

Udgivet

1997

ISBN

87-568-1373-2

Originaltitel

The Scold's Bridle

Udgave

3.udgave

 

Et kællingebidsel var en slags hjelm af jern(se bogens omslag), man i en ikke så fjern fortid brugte til at kontrollere og straffe skarptungede og åbenmundede kvinder, og et sådant torturinstrument spiller en ikke så lille rolle i Minette Walters medrivende og stemningsfyldte krimi.

Handlingen er henlagt til det landlige Dorset, til en lille by med både landsbylæge, lokal kæmpende kunstner, en god håndfuld sladdertanter og egen adel. Men så stopper landsbyhyggen også dér. Mathilda Gillespie, byens selvproklamerede og mildest talt ikke afholdte førstedame, findes død under bizarre omstændigheder, og det klassiske krimi-spørgsmål rejser sig: Var det selvmord eller mord? Sagen bliver yderlige indviklet, da testamentet dukker op, og det viser sig, at den afdøde (naturligvis) har gjort datter og barnebarn arveløse og testamenteret det hele til sin unge læge, hovedpersonen Sarah Blakeney.

”Kællingebidslet” er, udover at være en krimi med frustrerede politifolk og kompliceret opklaringsarbejde, en grusom og nedslående fortælling om en hel families ødelagte kvinder. Afsnittene fra Mathildas dagbøger, der indleder alle kapitlerne, er rystende vidnesbyrd om et hadsk og forkrøblet menneske, og langsomt fremgår det af romanen, at vold avler vold, had avler had, og mødre og døtre kan knuse hinanden med frygtelig kraft.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter