0 kommentarer

Kabalemysteriet af Jostein Gaarder

af d. 27. maj 2006
Info
 
Genre
Sideantal

345

Udgivet

1999

ISBN

87-14-13119-6, 978-87-14-13119-7

Originaltitel

Kabalmysteriet

 

”Kabalemysteriet” er skrevet af Jostein Gaarder, der også har skrevet “Sofies verden”, og når man læser denne bog, kan man undre sig over, hvorfor det ikke var den, der gav ham det internationale gennembrud frem for “Sofies verden”.

”Kabalemysteriet” er en suveræn bog, der handler om en dreng og hans fader, som rejser til Athen i bil for at finde moderen, der rejste otte år tidligere for at finde sig selv. På vejen får drengen, Hans-Thomas, en lup af en dværg, og senere på vejen får han en uhyre lille bog, men som han dog alligevel kan læse i, da han jo tidligere fik en lup. Den lille bog indeholder en eventyrlig historie om purpurbrus, kabaler samt forliste sømænd, og selve bogen viser sig at have en betydning for Hans-Thomas’ fortid og nutid.

Der er lovet spænding hele vejen igennem, og forfatteren gør det godt. ”Kabalemysteriet” er en roman, som indeholder en del inden for eventyr, mystik og filosofi, så den kan uden tvivl anbefales, hvis man kan lide bøger, hvis temaer er nogle af ovenstående.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter