0 kommentarer

Giftes med elskerinden af Joanna Trollope

af d. 27. maj 2006
Info
 
Sideantal

273

Udgivet

2001

ISBN

87-595-1422-1

Originaltitel

Marrying the Mistress

 

Guy og Laura har været gift i en evighed og har to voksne børn. Det er absolut Guys fortjeneste, at tingene har været til at holde ud, men nu vil han, som titlen afslører, giftes med sin elskerinde. Effekten af hans beslutning tvinger resten af familien til at forholde sig til, at der måske er andre ting, som trænger til en revision, nu startskuddet har lydt. Den svegne hustru har altid forventet, at Guy ville forlade hende, fordi hun ikke var god nok. Hun reagerer trodsigt ved at klamre sig til den ældste søn “som er den eneste der nogensinde har forstået hende”, og som altid har haft svært ved at sætte grænser for sin omklamrende mor. Laura er et rædselsfuldt eksempel på et menneske, der pure nægter at tage ansvaret for sit eget liv og konsekvent tvinger sine byrder over på andres skuldre.

Personerne står knivskarpt, og man beundrer altid Joanna Trollope for dette utroligt klare blik for mennesker og deres særegenhed. Når hun ikke skriver romaner, er hun sikkert i al hemmelighed psykolog, for hun har røntgenblik i forhold til de nære relationer mellem familie og venner.

Trollope skriver realistiske romaner om familie og kærlighed fra de almindelige menneskers rækker. Det betyder at hendes hovedpersoner bliver forelskede, gift, får børn, har affærer, bliver skilt og bliver gift igen. De bliver svigtet, og de opfører sig heller ikke altid selv ordentligt. Lige netop det virkelighedstro kan gøre det til en rimelig stikkende oplevelse at læse hendes bøger, idet der altid er et eller andet, man nikker genkendende til. Det er til gengæld også det, som gør det helt utroligt befriende at læse en Trolloperoman.

I “Giftes med elskerinden” er du lige så godt underholdt som sædvanlig. Det er bidsk, til tider nostalgisk og livsbekræftende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter