0 kommentarer

Jeg kommer snart hjem af Ole Christian Liep Sohn

af d. 17. februar 2012
Info
 
Sideantal

320

Udgivet

2005

ISBN

978-87-91959-21-9

 

“Jeg komme snart hjem” er en biografi, der handler om en dansk familie, der i 1910 emigrerer til Sibirien for at etablere et slagteri.

Familien Schiøtz lever i starten af 1900-tallet et almindeligt liv i Nordjylland, men da familiens overhoved, Viggo Schiøtz, får mulighed for at etablere et dansk-ejet slagteri i Sibirien udvandrer hele familien til det fjerne Rusland, hvor de håber på at kunne starte et nyt og bedre liv.

Tiden i Rusland er hård, det er svært at vende sig til det nye sprog og den nye kultur, og efter en tid går slagteriet konkurs, og familien er derfor nødsaget til, dybt forarmet, at vende hjem til Danmark. Problemet er at familien har så få penge, at der ikke er råd til at købe en billet til deres 15-årige søn, der derfor er nødt til at blive i Sibirien, hvor han i de kommende mange år kommer til at leve en omtumlet og brutal tilværelse.

Familien i Danmark bekymrer sig meget for deres efterladte søn, som de efterhånden mister kontakten til. Schiøtz-familien regner med at deres søn er død, men især moderen Nancy håber og beder til, at hendes søn stadig er i live.

I Sibirien lever sønnen – men ikke i bedste velgående. Han kommer ud at tjene på forskellige gårde, han bliver overbevist kommunist, deltager i verdenskrigen og den russiske revolution, bliver russisk gift og stiger i graderne i det russiske samfund.

“Jeg kommer snart hjem” fortæller den dramatiske historie om Schiøtz-familien og især om den søn, de på tragisk vis måtte efterlade i Rusland. Bogen er en fortælling om hvilke strabadser familien gennemgår, og om hvordan et menneske bliver påvirket af at bo i et andet land gennem mange år.

“Jeg kommer snart hjem” er en læseværdig bog fordi den giver et godt indblik i en dramatisk og turbulent del af verdenshistorien, ligesom bogen giver gode beskrivelser af de konsekvenser som fattigdom kan have på en hel families liv.

Jeg var totalt opslugt da jeg læste bogen, for den er velskrevet og spændende, og derfor anbefaler jeg bogen på det varmeste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter