0 kommentarer

Jeg er Zlatan Ibrahimovic af David Lagercrantz

af d. 15. marts 2012
Info
 
Sideantal

442

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-15182-4

Originaltitel

Jag är Zlatan Ibrahimovic

 

Lad mig sige det med det samme – jeg ved ikke meget om fodbold, så det var ikke det, der fik mig til at købe denne bog. Men jeg havde læst, at det var en stærk biografi – og det er det bestemt.

Historien om Zlatan – drengen fra ghettoen Rosengården i Malmø, der gjorde karriere og blev en stor fodboldspiller – er så meget andet end en fodboldbog.

Det er historien om den grimme ælling, der blev til en svane. Historien om, at man er sin egen lykkes smed – og historien om, at vi skal møde hinanden som mennesker og ikke se ned på hinanden.

Zlatan har trods sin succes aldrig glemt hvor han kommer fra og han lever sit luksusliv i respekt for sin baggrund: “Man kan tage en dreng ud af ghettoen – men du kan ikke tage ghettoen ud af en dreng”.

Jeg er sikker på, at interesserer man sig for fodbold, er det en ekstra spændende historie, for Zlatan lægger ikke fingre imellem og kalder en skovl for en skovl og en spade for en spade.

Der gik lige et par sider med at vænne sig til det direkte og til tider slang-prægede sprog – men så gik det ellers derudad.

Zlatan fortæller, at da han trænede fodbold i sine drengeår, løb de ofte forbi velhaverhusene. Især ét flot hus fik den unge Zlatan til at tænke på, hvor forskellige de mennesker, der kunne bo i et sådan hus var fra det hjem han kom fra. Mange år senere banker Zlatan og hans kæreste på døren til huset og siger “I bor i vores hus” – og spørger, hvad ejerne skal have for at sælge. Huset er ikke umiddelbart til salg, men Zlatan ender med at købe det for 30 millioner. På væggen i huset hænger et stort fotografi af nogle nøgne fødder – måske ikke lige et motiv, der passer ind i en sådan villa, men det er de fødder, der har betalt for huset. RESPEKT.

Berigende læsning – og dejligt med en sådan succeshistorie.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter