0 kommentarer

Lille frøken Buks og de små sejre af Dorte Karrebæk

af d. 17. marts 2012
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2004

ISBN

87-02-02557-4

 

Angst findes i alle aldre. Men det, vi er bange for, er forskelligt for småbørn, skolebørn, teenagere og voksne.
Allerede i to-tre års alderen opstår natlig angst – angst for mørke, spøgelser og trolde. I førskolealderen opstår de første fobier som udtrykkes ved at børn kan blive panisk forskrækkede over dyr eller insekter.

I fem-seks års alderen bliver angsten for døden aktuel. Fra skolealderen og fremover udvikles børns angst i mange retninger. De begynder at blive bange for ulykker, krige og katastrofer. De kan også være bange for naturens kræfter – tordenvejr, storme og oversvømmelser. Senere kan børn frygte situationer, hvor de oplever sig overvåget og vurderet af andre.

Dorte Karrebæk har med både tekst og illustrationer begået en fremragende børnebog med “Lille frøken buks og de små sejre”. Det er historien om lille frøken Buks, der er bange for meget. Alt det, hun er bange for, er tegnet i overdimensioneret størrelse, deriblandt også to hunde, der dog på sidste side skrumper ind til naturlig og venlig størrelse.
Det er en elegant måde at illustrere, at der ikke er noget at være bange for. For det er netop det, man ikke kan sige til ens børn, når man også skal tage deres angst alvorlig – og det er jo det, man skal: Tage deres angst alvorlig.

“Lille frøken buks og de små sejre” er en børnebog i samme geometri som klassikeren lange Peter Madsen i lidt over en halv, aflang A4-størrelse. På den måde er der plads til de høje uhyggelige ting på hver side, mens lille frøken Buks befinder sig nederst på hver side med frit udsyn opad mod alle de grumme ting.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter