0 kommentarer

Ellebæt 2: Kampen om trylleplasteret af Kat Lassen

af d. 30. juli 2022
Info
 
Sideantal

150

Udgivet

2022

ISBN

9788794244237

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Emma og Rasmus skal igen på ferie hos farmor. Men da de kommer er farmor væk, hun har lige været der for i køkkenet er friskbagte kanelsnegle så Emma går ud i haven og leder medens Rasmus passer på kanelsneglene, men han kommer nu også til at spise et par stykker. Heldigvis kommer farmor ud af skoven for enden af haven,  men hun ser lidt forpjusket og afbrændt ud, så Emma vil meget gerne vide hvad der er sket. Men farmor er ikke til at lokke hemmeligheder ud af, i stedet skynder de sig tilbage til køkkenet så de alle kan hygge med kanelsneglene og farmors nye eventyr om Ellebæt. I gammelskoven er der igen problemer, den blå drage Egon har revet hul i sin ene vinge og kan ikke flyve. Så Ellebæt og dugperlefeen Tit opsøger atter Mosekonen for at få hjælp. Mosekonen har travlt med at brygge sit vinterfedt så der er så tåget at Ellebæt ikke kan se hvor hun går og med et er hun kommet ud i dynnet og ved at synke i. Hun råber på hjælp man kan ikke høre andet end en fløjte der spiller og pludselig mærker hun to stærke arme der hiver hende op. Det er en faun, også kaldet en skovånd, Milos fra Italien der er på besøg hos sin onkel Jacopo …. Nå jeg må hellere slutte så i selv kan læse hvad der videre sker i bogen.

Som med Ellebæt 1: Jagten på den stjålne skat, er det en fornøjelse at side med en børnebog i hånden der emmer af kvalitet. Alt er bare i orden, indpakningen er lækker, hardback, med ordentlig papir kvalitet og godt tryk, og de flotte illustrationer fremstår klart i farverne og virker indbydende, teksten er godt skrevet og helhedsindtrykket er en bog man ikke kan undgå at holde af.

Som højtlæsning fungere den fint for de 5-8 årige, og med et lixtal på 15 (beregnet ud fra s. 41 i bogen) er den lidt lettere at læse end den første bog i serien,  og egner sig derfor glimrende til egen læsning i 8 – 11 års alderen. Personligt er den testet som oplæsning for børnebørn i alderen 4,5 – 7 år, den yngste var dog mest interesseret i de skønne tegningerne, og mit ældste barnebarn på 11 har selv læst den, med stor fornøjelse.

Jeg kan i øvrigt anbefale at gå ind på siden www.Ellebæt.dk hvor du dels kan læse første kapitel af de to bøger, men for de mindste er der også nogle af Anita Sølver søde tegninger som kan printes ud som malebog. De var svært populære her i huset hos de to yngste

Kat Lassen (1976) er børnebogsforfatter og kunstner, og siger selv “Jeg elsker at skrive og skabe. Jeg kan godt lide at brede mig ud over flere genrer. Har dog fantasy, eventyr og den mellemlange bogformat til indskolingsbørn ( 6 – 10 år) som min favorit. Den mellemlange børnebog er for mig omkring 100 sider og med illustrationer ca. pr. 3. side.” hvilket må siges at passe rigtigt fint på Ellebæt.

Anita Sølver, er børnebogsillustrator, bosiddende nær Viborg, og brænder allermest for at illustrere børnerelaterede produkter.

Bogen er et anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter