0 kommentarer

Infernalsk stilhed af Juan Díaz Canales

af d. 24. december 2016
Info
 
Sideantal

56

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7085-402-3

Originaltitel

L'enfer, le silence, kunstner: Juanjo Guarnido ; Juanjo Guarnido ; oversætter: Ole Steen Hansen

 

New Orleans og dens musikkultur gennemsyrer det fjerde album om detektiven Blacksad. Canales skriver selv at byen og musikken er en del af hver enkelt billede, og det er svært at argumentere imod. Hvor ellers i denne verden kan stilhed være infernalsk? Kun på et sted hvor musikken er byens blod. Brugen af farver er her i særklasse, de understøtter og skaber nærmest selvstændigt stemninger hvor man kunne sige at selve stregningerne bare er staffage, – selvom selve tegnearbejdet er fuldstændig mageløst.

Blacksad bliver hyret at en gammel rigmand til at opspore den sindsygt talentfulde jazzmusiker Sebatian Fletcher, før Fletcher får aflivet sig selv med en overdosis heroin. Eftersøgningen på Fletcher bringer os gennem byens barer, med livemusik og dens gader, hvor der er gang i et kæmpestort karneval. Sorte kvinder der dyrker sort magi spiller også ind, faktisk er alt i New Orleans både festligt og lidt skummelt på én og samme tid. Selvfølgelig er rigmandens motiv for at finde Fletcher heller ikke så uselvisk, som han vil have Blacksad til at tro.

Serien er vendt serjrigt tilbage med et stærkt bind 4, der dog ikke helt holder det niveau som de to første bind lagde ud med.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter