0 kommentarer

A Monster Calls af Patrick Ness

af d. 22. december 2016
Info
 
Sideantal

237

Udgivet

2011

ISBN

978-1-4063-7652-4

 

A Monster Calls er en rørende og smuk fortælling.

Bogen handler om trettenårige Conor, hvis mor er har kræft. Faren bor i Amerika, og Conor er således alene med sin mor og må klare mange ting selv. Siden morens sygdom startede, har han lidt af et mareridt, og han vågner skrigende hver nat. Men en nat står der pludselig et monster ude foran hans vindue.

Conor er en utrolig realistisk karakter, og det er derfor ikke svært at sætte sig ind i hans følelser. Bogen handler om tab og om at give slip, men samtidig også om at tilgive sig selv. Det er nogle tunge emner i en så kort roman, men den er så utroligt velskrevet og realistisk, at det ikke mærkes. Den er rørende og til tider tårefremkaldende, og som læser føler man virkelig med Conor og hans situation. At der er tilføjet et fantasy-plan gør, at den ikke bliver for tung i sit budskab.

Ikke kun Conor er en realistisk karakter. Alle karaktererne i bogen er velskrevet og realistiske, og samtalerne dem i mellem er så troværdige, at man føler, at man selv er til stede, og man bliver således involveret i historien. Bogen er egentlig skrevet til børn, men det er en bog alle aldre burde gøre sig den tjeneste at læse. For det er en yderst relevant og vigtig bog at læse.

Jeg giver af disse grunde bogen 5 stjerner. Jeg greb mig selv i flere steder i bogen at have tårer i øjnene, fordi den virkelig rørte mig. Jeg synes virkelig, at den var god, og den ramte et eller andet dybt i mig, som jeg ikke helt kan forklare.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter