0 kommentarer

Harry Potter og flammernes pokal af J.K. Rowling

af d. 14. august 2001
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

684

Udgivet

2000

ISBN

87-02-00280-9, 978-87-02-00280-5

Originaltitel

Harry Potter and the Goblet of Fire

 

Som sine forgængere starter det fjerde bind i serien om den efterhånden legendariske Harry Potter med, at sommerferien nærmer sig sin afslutning. Det er tid til verdensmesterskabet i Quidditch, den magiske verdens foretrukne sportsgren, og Harry Potter skal sammen med familien Weasley overvære finalekampen mellem Irland og Bulgarien. For Harry er det selvfølgelig en spændende oplevelse, som bestemt ikke bliver dårligere af, at han slipper for at tilbringe resten af ferien hos sin noget indskrænkede familie!

Men hvad der starter som en festlig sammenkomst for troldmænd og hekse fra hele verden, forvandles hurtigt til startskuddet på en lang række dramatiske begivenheder, da lord Voldemorts tegn pludselig viser sig på himlen. Den trykkede stemning følger Harry, Ron og Hermione, da de vender tilbage til Hogwarts for at påbegynde deres fjerde år på troldmandsskolen, men snart får de andre og mere håndgribelige ting at tænke på.

Harry er på mystisk vis blevet udtaget til at deltage i en intermagisk konkurrence mellem Hogwarts og to andre skoler, og samtidig med at han skal forsøge at overleve og gennemføre de stillede opgaver, må han kæmpe med mistænksomhed og fjendtlighed fra ikke bare sine sædvanlige fjender, men også fra en ganske uventet side.

“Harry Potter og flammernes pokal” er ikke blot væsentlig længere end de tre første bøger i serien, men også mere dyster og uhyggelig. Den mister dog aldrig sit humoristiske særpræg, og der er som sædvanlig mange morsomme sidehistorier flettet ind hovedhandlingen. De første tre Harry Potter bøger var fremragende, denne er suværen!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter