0 kommentarer

Ild og dybt vand af Camilla Grebe og Åsa Träff

af d. 1. august 2022
Info
 
Sideantal

432

Udgivet

2022

ISBN

9788711994757

Originaltitel

Eld och djupa vatten

Udgave

1

 

Den spændende krimiserie om Siri Bergmann, som bogen ”Ild og dybt vand” af Camilla Grebe og Åsa Träff er en del af, har formået at kickstarte min interesse for krimigenren. Fra start til slut har jeg været opslugt af alle fem bøger i serien, som alle handler om psykoterapeuten Siri Bergmann, der på den ene eller anden måde bliver involveret i opklaringen af et mord på meget tæt hold, hvorigennem bøgernes store spænding opstår.

Det, der fik mig til at starte på serien, var det det psykologiske aspekt pga. min store interesse for psykologi. De første tre bøger giver læseren mulighed for at opleve, hvad der kunne forgå inde i en psykoterapeuts hoved under samtaleterapi, og samtidigt minder hele serien læseren om, at der også bag psykoterapeuten gemmer sig et fejlbarligt og sårbart menneske. Denne fremstilling af psykoterapeuten er i mine øjne virkelig fin, fordi den bryder med forestillingen om, at psykoterapeuten skulle være bedre til at håndtere personlige problemer pga. deres store indsigt i menneskets psykologi.

I seriens femte bog ”Ild og dybt vand” er der to børn og to kvinder, som forsvinder inden for kort tid og Siri Bergmann, som arbejder for politiet, skal hjælpe med at opklare forsvindingerne ved at forsøge at lave en profil af gerningsmanden sammen med sine kollegaer i profileringsteamet. Ved siden af det opslugende arbejde er Siris parforhold uden at afsløre for meget ved at gå i opløsning, og vi følger hende og hendes kæreste Markus, som er startet i parterapi.

I bogen er jeg særligt imponeret over opbygningen, som for mig går op i en højere enhed og driver læseren til at fortsætte sin læsning, og derfor gør bogen svær at slippe. Opbygningen er egentlig fælles i alle bøger i serien. Der er flere historier sideløbende, som fletter sammen undervejs og til sidst smelter sammen i bogens klimaks, som, selvfølgelig i enhver krimi, er afsløringen af gerningsmanden. Det formår de to forfattere at gøre på en elegant måde uden at tabe læseren. Derudover er de gode til at skabe et handlingsforløb, hvor læseren ikke bare lige kan gennemskue, hvad der sker som det næste. Dog er det i denne bog modsat de øvrige i serien åbenlyst med gerningsmanden er, men vi får som læser ikke lov til at kende vedkommendes fulde identitet før til sidst, hvor alle brikkerne i efterforskningen falder på plads for Siri og gerningsmanden afsløres.

Så hvis kan du godt lide at læse spændende krimier og interessere dig for psykologi, kan jeg varmt anbefale denne velskrevne og – komponerede bog – og de øvrige bøger i serien, som kan læses i en vilkårlig rækkefølge.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter


Vær den første til at skrive en kommentar!
 
Skriv en kommentar »

 

You must log ind for at skrive en kommentar