0 kommentarer

Karolines Kærlighed af Kim Leine

af d. 31. juli 2022
Info
 
Sideantal

450

Udgivet

2022

ISBN

9788702345131

Originaltitel

Karolines Kærlighed

Udgave

1.

 

Kim Leine skuffer sjældent, men denne bog nærmer sig.

Jeg indrømmer det gerne – jeg er Leine-fan! Jeg indrømmer også gerne – jeg er ingen fan af spændingsromaner. Men da et af mine idoler udgav en sådan, tænkte jeg: Hvorfor ikke?

Bogen handler om den højreorienterede danske politiker Karoline, der er forsvarsattache i Moskva i 2014. Til dem der ikke lige kan huske det, så var det i dette år, Rusland annekterede Krim. Her følger vi Karoline rundt i diplomatmiljøet i den spændte tid omkring invasionen/annekteringen. Udover det politiske handlingsspor kommer vi selvfølgelig også med ind i Karolines kærlighedsliv med utroskab og ægtemand i Danmark, samt hører vi om den danske politiske situation med udsigt, hvor hendes parti på mange måder minder om virkelighedens Dansk Folkeparti, blandet med lidt fransk Le Pen. Titlen peget således ikke kun på kærlighed i gængs forstand, men også på forbudt kærlighed, familiekærlighed og politisk kærlighed.

Bogen er let læselig, og har en god indre fremdrift, så her er Leine som han plejer at være. Der hvor jeg synes den halter lidt er personskildringerne. Jeg kommer aldrig rigtig und under huden på Karoline, som jeg for eksempel følte med karaktererne i Grønland-trilogien. Hendes moralske kvababbelser fremstår en smule karikerede og simplificerede, og derved bliver den psykologiske dimension aldrig helt vellykket. Dette gør, at jeg ender på 3 stjerner. Bogen er underholdende og til dels medrivende, men kommer aldrig helt i mål.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter