0 kommentarer

Skriften på væggen af Marianne Bodil Mollerup

af d. 2. august 2022
Info
 
Sideantal

160

Udgivet

2022

ISBN

97887942229425

Originaltitel

Skriften på væggen - og andre fortællinger.

Udgave

1, udgave

 

12 noveller i et fint samlet værk. Ikke noveller man kaster sig over for at få en god historie, men noveller som man læser fordi man kan tåle at blive mødt med livets barske sider og den del af tilværelsen der ikke altid snakkes højt om. Det er nogen meget dybtfølte fortællinger, de er meget realistiske og til tider både rørende og hårde. Men der er håb at spore og derfor er der mere end blot triste tanker, dødsfald med mere. Godt nok er der ikke en lykkelig slutning på alle noveller, men ser man det fra forskellige vinkler vil man nok opdage at slutningen er lykkelig på sin egen måde, fordi den ikke kunne have været anderledes for de enkelte karakterer.

Der er en novelle om at blive gammel og ensom men som i sidste ende handler om en mand der ikke tåler synet af den afdøde og derfor bliver syg selv. Der er en om tab af et barn hvor kvinden har været tæt på at dø, men hvor kærligheden alligevel har sejret i sidste ende da kvindens mand priser sig lykkelig over at kvinden stadig er hos ham. Og der er en novelle som handler om en der mister en veninde fordi venskabet bliver for hårdt da hun om barn har oplevet mishandling så voldsom at veninden simpelthen ikke kan forstå det. Med andre ord er det noveller om de mørke sider af livet, men hvor vi gøres opmærksom på at selvom de ting sker og finder sted, så er der altså noget andet og mere i tilværelsen end blot tristesse.

Bogen henvender sig til et voksent publikum, til dem der for eksempel godt kan lide at læse bøger fra virkelighedens verden, for selvom det er fiktion så er det så realistisk at det er livet i sin helhed der præsenteres. Og den henvender sig til nogen der ønsker at læse noveller som efterlader et større indtryk end man lige forventer.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter