0 kommentarer

I skovens dybe stille ro af Malin Biller

Info
 
Sideantal

200

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92320-35-3

Originaltitel

Om någon vrålar i skogen

 

‘I skovens dybe stille ro’ er der alt andet end stille. For Malins mor har det svært og Malins far er MEGET glad for voksensodavand. Så glad, at han temmelig tit kommer til at lægge sig i den forkerte seng. Så Malin har det også svært, og flygter ind i en verden af mad og pornoblade. Senere kan hverken bladene eller hendes kompetencer ud i fortællingen af spøgelseshistorier skaffe hende venner. Der skal mere til, og da skolelægen antyder, at Malin godt kunne tåle at tabe sig, udvikler pigen anoreksi. Og man kan faktisk godt få venner af at blive radmager viste det sig. Lige på nær Anders. Den vigtigste person i hele Malins verden.

Da forældrene endelig bliver skilt bliver Malin igen overvægtig og flygter denne gang ind i en verden af musik. Beatles, Bowie. Alle morens gamle plader bliver fundet frem og for en kort tid finder Malin et fællesskab med andre musikinteresserede. Og der er nok at flygte fra. Den atter unge far, der endelig er blevet ordentlig skal være far igen. Og alligevel banker kræften på hans dør. Elendig timing, synes Malin.
For nu er Anders lige kommet tilbage i hendes liv, og hun er begyndt på billedlinjen – for det er skønt at tegne sig ud af den sorg ingen kan forstå. Alle de hjernedøde psykologer skriver skilsmissetraume i deres papirer, når nu det handler om noget helt andet. Og midt i det hele kommer Malins far der med sin kræft og sin bøn om tilgivelse.

Men Malins fremtid er alligevel ikke helt rådden. For langt ude af vejen møder hun en psykolog, der endelig siger noget vigtigt:

“Det er ikke DIG der er mærkelig! Det din far gjorde imod dig, var simpelthen forkert.”

‘I skovens dybe stille ro’ er en graphic novel. Det er Malin Biller selv, der har tegnet illustrationerne, der er holdt i sort, hvid og gråtoner.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter