0 kommentarer

I indviet jord af Ian Rankin

af d. 24. marts 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

435

Udgivet

2004

ISBN

87-7955-249-8

Originaltitel

The Falls

 

I denne, den niende i serien af kriminalromaner om den skotske kriminalkommissær John Rebus, har han (Rebus) fået nogenlunde styr på sig selv og sit voldsomme alkoholforbrug. Han indleder sig endda i et seriøst forhold til en kvindelig museumsinspektør.
Handlingen udspiller sig som sædvanligt i og omkring Edinburgh. En ung kvinde fra de højere sociale lag forsvinder sporløst og John Rebus bliver sat på sagen. Der viser sig såvel forbindelser flere hundrede år tilbage i tiden, som forbindelser til virtuelle rollespil i “Cyberspace”. Da man finder den unge kvinde myrdet, tager handlingen virkelig fart.
Ian Rankin skriver som altid meget intenst. Man følger sagen set fra adskillige personers synspunkt. Specielt følger man den kvindelige kriminalassistent Siobhan og intrigerne på den lokale politistation, hvor adskillige medarbejdere har rundsave på albuerne i deres ihærdige søgen efter avancement, modsat John Rebus, som har afskåret sig for alle avancementsmuligheder for adskillige år siden.
Endnu en velskrevet krimi af Ian Rankin.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter