0 kommentarer

Mysteriet om Atropos’ saks af Lasse Bo Andersen

af d. 22. marts 2005
Info
 
Sideantal

125

Udgivet

2005

ISBN

87-7394-908-6

 

“Mysteriet om Atropos’ Saks” er en nyskabelse af Lasse Bo Andersen, som ellers nok mest har imponeret i tegneserier. Næsten fire stjerner, men de (kun) tre stjerner kommer af, at det kunne blive bedre på punkter som mere spænding og længde på bogen. Nogle steder er der til gengæld masser af intensitet, men der mangler også noget beskrivelse og uddybelse!
En rigtig fin børnebog, med en meget karismatisk hovedperson i den rare men til tider hårde mesterdetektiv Vic Baskerstreet, selvom han dog alligevel ser så uskyldig og naiv ud. Lidt hidsig ham Baskerstreet, men ellers er han en sgu en fin fyr.

“Jeg har modtaget en dødstrussel!”
Det er en start der vil noget!
Fart over feltet fra starten af…Vic Baskerstreet tager det helt roligt, for det er jo sladder-dronningen Betty Chat, så hvem ku’ forvente andet?! Men det var en sjælden fejl fra Baskerstreet. Senere på dagen bliver hun nemlig dræbt, og mordvåbnet er den såkaldte “Atropos’ Saks”. Det sætter gang i en eftersøgning med Baskerstreet og hans lidt godmodige, men meget hjælpsomme assistent, Edgar Poulardrovsky i spidsen, og der er tre mistænkte…:

Er det mon den selvcentrerede TV-kok, Isabella Cuisine, den excentriske Lord Evergreen, der heller ikke har rent mel i posen og har en våbensamling, eller den tilsyneladende stinkende rige og meget forvirrede computerspils-nørd, Bill Port. Ingen ved det, og Baskerstreets ellers fantastiske næse har heller ikke lugtet lunten… endnu!!
…Og så er der det mystiske fænomen at Vic konstant synes, at der lugter af hvidløg…?!

“Atropos’ Saks” er en rigtig fin bog, og den genre, om mord, kriminalitet og flot detektivarbejde, vil jeg gerne se mere til fra Lasse Bo Andersen. Det gør ligesom noget ved min boghylde, og den skiller sig ud fra fantasy, og varierer mit forråd af bøger.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter