0 kommentarer

I denne søde sommertid af Mari Jungstedt

af d. 27. september 2010
Info
 
Sideantal

300

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-947-8

Originaltitel

I denna ljuva sommartid

 

Sommeren er på sit højeste og feriesæsonen er godt i gang på campingpladsen i det nordlige Fårö. Alt er fred og idyl indtil en tidlig morgenstund, hvor en familiefar til to små børn findes brutalt myrdet nær ved campingpladsens mange gæster og hans egen lille familie. Alt tyder på ren likvidering, men spørgsmålet er hvorfor netop han skulle miste livet. Peter Bovide, som den myrdede hed, havde et byggefirma og da undersøgelserne afslører at mordvåbnet er en gammel russisk militærpistol, drejer mistanken sig over mod sort arbejde, men måske ligger der mere i det?
Anders Knutas er rejst af sted på ferie, da mordet finder sted og Karin Jacobsson har nu endelig en chance for at vise sine evner som efterforskningsleder.

Journalisten Johan er inde i sit livs krise efter at hans hjertes udkårne har sat ham stolen for døren. Deres fælles datter forsøgtes kidnappet, da hun kun var få måneder gammel og efter dette reagerede Emma ved at skyde skylden på Johan. Kan han overbevise hende om at de stadig skal være sammen eller tåler deres forhold bare ikke al den modgang de allerede har måttet stå igennem.

Jungstedt har endnu engang forfattet spænding i topklasse og understreger endnu engang hvorfor hun er værdig som i hvert fald en af mine yndlings krimiforfattere. Efter “Den døende Dandy” dalede min begejstring en anelse, må jeg indrømme, men denne krimi retter til fulde op på det. Fra start til slut særdeles spændende. Som man kender det fra flere af de nuværende krimiforfattere får man parallelt med handlingen, i brudstykker fortalt en historie der foregik flere år tidligere. Umiddelbart ingen forbindelse til bogens egentlige handling, men det hele flettes naturligvis sammen i en nervepirrende og for mig meget overraskende slutning.

Dejligt med et gensyn med bogens personer, som man er kommet til at holde af. Glæder mig hver gang der kommer en ny bog på gaden, til at finde ud af, hvordan det nu går dem.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter