0 kommentarer

Den usædvanlige lillesøster af Peter Solberg Dirksen

af d. 14. maj 2017
Info
 
Sideantal

98

Udgivet

2005

ISBN

87-21-02608-4

Originaltitel

Den usædvanlige lillesøster

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Det er en børnebog som henvender sig til både børn og voksne. Og den vil være rigtig god til højtlæsning.
Den tager fat på nogen rimelig hårde emner og man kan ikke undgå at blive rørt undervejs.

Bogen handler om Christian. Christian har en lillesøster som er ret usædvanlig, hun er nemlig død…
En dag hvor Christian vil fange fisk glider han på de glatte sten og slår hovedet. Han er bevidstløs men alligevel sker der noget, for han kan se sig selv ligge der og han møder nu sin afdøde lillesøster. Hun er en engel, med vinger og en fin glorie.
Christian har også selv vinger nu, men ingen glorie. Han vil ikke dø men vil gerne hjem til sin familie, så nu gælder det om at undgå at han får sin glorie, for får han den så bliver han selv til en rigtig engel.
Nanna, som hans lillesøster hedder, hjælper ham med at komme videre ved at hun først forsøger at lære ham at flyve. Og derefter tager hun ham med til Onkel Michael som har en bog der kan fortælle hvad der kan komme til at ske. Onkel Michael sender Christian på en farefuld færd, så der er en chance for at Christian kan vende tilbage til livet.
Det er en svær rejse og både Nanna og Christian er ligeved at komme galt afsted da de møder en drage.
Heldigvis ender historien med at Christian vender tilbage til livet. Men det er ikke nødvendigvis det bedste for hvem skal så lege med Nanna i englenes verden?

Man bliver godt underholdt. Både af historien og af de fine enkle illustrationer. Man bliver også rørt og man bliver konfronteret med de hårdere sider af livet, nemlig død og sorg. Det er en børnebog som man kan mærke betyder meget for forfatteren og den vil virkelig egne sig godt til børn og unge som selv har mistet en søster eller bror. Den fortæller meget nænsomt om døden, gør døden til noget der er til at forstå og sætter også et lidt humoristisk præg på tingene, hvilket er positivt.

Det kan klart anbefales at man giver sig i kast med denne bog!

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter