0 kommentarer

Hvepsereden af Inger Wolf

af d. 23. august 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

309

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7053-586-1

Originaltitel

Hvepsereden

Udgave

1.udgave

 

Jeg ville næsten ønske, jeg ikke havde læst “Hvepsereden”, for det er en så intens krimi med en så grusom handling, at min nethinde for evigt vil bære billedet af en lille 3-årig mishandlet dreng og hans 5-årige storebror.

Jeg har læst et sted, at et langt stykke hen ad vejen, var der en stiltiende aftale mellem krimiforfattere om, at man ikke ville skrive om forbrydelser på børn – men at dette løfte blev brudt, da de kvindelige krimiforfattere gjorde deres indtog. Tankevækkende. Inger Wolf har skrevet en grim en af slagsen.

Bogen indledes med prolog, hvor en lille pige bliver voldtaget og mærkes så voldsomt af begivenheden, at hun aldrig fortæller nogen, hvad der skete den dag i skuret med hvepseboet.

Mange år senere bliver hun kontaktet af politikommissær Daniel Kovic, der efterforsker et par makabre mord på unge drenge, der er fundet med læberne skåret af og med en stak hvepse strøget omkring deres lig.

Kovic stikker i bogstaveligste forstand hånden i en hvepserede under sin jagt på morderen, og han finder frem til pigen fra dengang. Hun fortæller for første gang i sit liv om den grufulde hændelse i hendes barndom – en hændelse, der har uhyggelige tråde til de to mord.

Inger Wolf sparer ikke på moralen om, at man ikke må gøre børn fortræd, for så lægger man kimen til ondskab, kynisme og psykopati. Som læser sidder man tilbage med bevidstheden om, at vi skal redde alle de børn derude, der vokser op under kummerlige vilkår, for det kan ende meget, meget galt.

En meget intens og flot krimi. Men puh-ha – meget psykologisk uhyggelig.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter