0 kommentarer

Blomsternes hemmelige sprog af Vanessa Diffenbaugh

af d. 7. november 2011
Info
 
Sideantal

380

Udgivet

2011

ISBN

978-87-11-41500-9

Originaltitel

The language of flowers

 

Et liv som plejebarn kan ofte være traumatisk. Især hvis man aldrig finder et sted man kan kalde hjem. For Victoria har det betydet en barndom, hvor hun først blev sendt fra hjem til hjem, og siden fra institution til institution. Det har gjort hende indelukket, og troen på både sig selv og andre er så godt som ikke eksisterende. Man kan ikke stole på nogen, man kan ikke åbne sig op for nogen.

En ting kan Victoria dog. Hun kommunikerer med blomster. Hver blomst har en mening, en helt særlig betydning, og gennem sit unge liv benytter hun sig af dette glemte sprog til at formidle sig til omverdenen. Da hun derfor som 18-årig pludselig skal stå på egne ben er det eneste hun har i tankerne blomster. Og ved et held ender hun med at blive taget i nåde af en blomsterhandler, der opdager hendes særlige kendskab til blomster.
Sideløbende med denne fortælling tages vi også med tilbage til Victorias barndom, og de oplevelser hun her gennemgår hos en plejemor.

Bogens opbygning fungerer rigtig godt, med den skiftevise fortælling i nutid og datid, et kapitel hvert sted ad gangen. Dette gør at man hele tiden må læse to kapitler videre for at finde svar. Det gør bogen spændende og interessant at læse.
Uden at afsløre hvordan bliver jeg dog nødt til at tilføje at bogen hen mod slutningen mister sin troværdighed, og bliver en kende urealistisk. Den måde bogen afsluttes på virker for mig lidt bare som en nem løsning, hvilket er ærgerligt og trækker bogen ned som helhed.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter