0 kommentarer

Hobbitten af J. R. R. Tolkien

af d. 21. februar 2013
Info
 
Sideantal

299

Udgivet

1997

ISBN

87-00-29474-8

Originaltitel

The Hobbit or There and Back Again

 

De fleste kender nok efterhånden til Tolkiens historie om hobbitten. Da Bilbo Sækker en dag får besøg af en troldmand bryder det den daglige rytme. Og hobbitter kan ellers i særdeleshed godt lide dagligdagens gentagelige og forudsigelige facon, og har ikke trang til at nye ting skal ske. Derfor er det også yderst ubelejligt at troldmanden indbyder ikke mindre end 13 dværge til Bilbo’s fine lille hobbitbo, hvor de planlægger deres kommende færd. Men der gemmer sig en eventyrer i Bilbo, og derfor finder han sig pludselig overtalt til at tage med på en eventyrlig og ikke mindst farlig mission sammen med dværgene – Et valg han mange gange sidenhen kommer til at fortryde. For når man er på færd ved man aldrig hvilke skabninger man vil støde ind i, ej heller kan man være sikker på hvornår man får det næste måltid (hvilket ellers er af yderste vigtighed for en hobbit).

I denne flotte nyudgivelse af Tolkiens “Hobbitten” er alle de tegninger forfatteren selv skitserede til bogen inkluderet. Det giver læseren et fint indblik i forfatterens tankegang og hans fantasi.

Bogen er egnet for såvel børn som voksne. Faktisk blev jeg overrasket over i hvor stor en grad tonen i bogen er henlagt mod børn, men det gør bestemt ikke at bogen ikke kan læses af voksne. Især tror jeg at tegningerne vil være til glæde for barnlige læsere.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter