0 kommentarer

Faldne engle af Tracy Chevalier

af d. 22. juni 2009
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

279

Udgivet

2006

ISBN

87-7677-028-1

Originaltitel

Falling Angels

Udgave

2.udgave

 

Årstallet er 1901 i byen London, og den gamle dronning Victoria er lige død. Derfor bliver hele byen nødt til at iklæde sig sørgeklæder og gå til deres familiegravsted. For to familier betyder det et skæbnesvangert møde; familien Coleman og familien Waterhouse, hvis gravsteder ligger lige ved siden af hinanden.
I hver familie er to unge piger på samme alder, Maude Coleman og Lavinia Waterhouse. De to piger bliver straks bedste veninder, selvom deres familier egentlig ikke kan døje hinanden. Sammen med graverens søn, Simon, udforsker Maude og Lavinia hele kirkegården i flere år.
I de to familier lurer der dog op til flere hemmeligheder og problemer. Maudes mor, Kitty Coleman, har altid ønsket sig mere af livet, end hun er blevet givet, og hun prøver desperat at finde en løsning på sit problem, hvilket fører til, at Maude bliver skammeligt efterladt op til flere gange. I Waterhouse familien er Lavinia det største problem, med sin evige hang til drama og tantrums.
Alt dette fører til et stærkt sammenhold mellem de to familiers piger, men kan død og tragedie fastholde et stærkt venskab, eller er det ikke holdbart nok til at kunne klare det?

Udover at have en god historie, har “Faldne engle” også endnu en god side; en god baggrund. Historien foregår lige efter århundredeskiftet og helt frem til år 1910, og i denne tidsperiode er kampen for kvindernes stemmeret en fremtrædende krig i Londons gader. Dette bliver uløseligt vævet ind i historien, og kampen bliver en af de ting, der skiller Kitty, Maude og Lavinia ad.

Hvert kapitel er skrevet af en af bogens personer, og der er ikke to kapitler efter hinanden der er skrevet af den samme person. Dog skal man lægge mærke til, at nogle gange beskriver to kapitler lige efter hinanden det samme handlingsforløb, bare med to forskellige synsvinkler. Til at starte med kan det virke forvirrende, når der sådan bliver sprunget i tid, men man kommer hurtigt efter det, og egentlig synes jeg, at det virker overraskende godt.

Men når alle de rosende ord er sagt, er jeg nødt til at vende tilbage til mit evige problem med Tracy Chevalier; hendes afslutninger. Historien, og det meste af bogen for den sags skyld, er rigtig god, men når det hele slutter, falder det fladt til gulvet. Jeg har sagt det før, og jeg er næsten ked af at sige det igen, men der mangler simpelthen en binding på hele historien. Dog skal det siges, at det er blevet gjort bedre i denne bog, end nogle af Chevaliers andre, f.eks. “Brændende ild”, men kan altså stadig blive en smule irriteret, når bogen er slut.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter