0 kommentarer

Hjernevasket til prostitution af Miriam Williams

af d. 20. december 2015
Info
 
Sideantal

352

Udgivet

1999

ISBN

87-608-1056-4

Originaltitel

Heaven´s Harlots
Oversat til dansk af Hanne Jul-Rasmussen

 

Guds børn var en sekt, der senere kom til at hedde Familien. Den var styret oppe fra af Moses David, som selv mente at han var en anden form for gud. Han skrev en masse breve, kendt som Mo-brevene og dikterede på den måde hvordan medlemmerne af sekten skulle gebærde sig.

Miriam kommer ind i sekten som ung, da hun søger efter et sted at være, som passer til hendes idealer og ideer om livet. Hun går ind for at man deler ting ligeligt og at man kommer tæt på Gud. Men i alle de år hun er i sekten er der en tvivl i baghovedet hos hende, for hun føler aldrig, at hun helt hører til der heller. Og da hun oplever, at hendes søn bliver taget fra hende, begynder hun for alvor at overveje at forlade sekten. Men for sønnens skyld bliver hun. Hun når undervejs at være gift med to forskellige mænd, hendes søns far og senere et “får” (får er nogen der søger Guds ord og derfor gerne vil ind i sekten) hvor hun også får nogen børn.

Hun har i flere år rejst rundt alt efter hvor der har været plads til hende og hun har arbejdet i børnehaverne som de selv lavede, fordi de traditionelle ikke passede med sektens ønsker.

Hun kommer med i en showgruppe som danser og showgruppen bliver ret kendt, kommer på tv, i radioen mm, men på et tidspunkt er det som om det opløses lidt af sig selv. Dog er det i den periode at hun har den største frihed.

Hun kommer ud som escortpige, selv om de kalder det Flirtefiskeri, altså at man gir sex til mænd for at få dem til at støtte sekten eller melde sig ind i den. Den del bryder hun sig ikke om, men hun har ikke noget problem med sex, hun føler sig bare til tider ret brugt uden selv helt at forstå hvorfor.

Da hun endelig bryder ud og har fået et godt forhold til sin søn (faderen er også brudt ud af sekten) begynder hun at overveje sine muligheder, men da hendes mand vil ind i sekten igen følger hun ham, for det jo det hun kender.

Med tiden bliver hun dog fri af sekten, bliver skilt, flytter sammen med sin mor og uddanner sig. Men søger stadig efter et svar på hvorfor det lige var hende der endte i denne sekt.

Bogen er lang og desværre ikke særlig spændende, der er alt for meget tekst til for lidt handling, for mange ting kunne være skåret fra og så havde man alligevel fået den samme fortælling.

Man kommer aldrig så tæt på Miriam at man virkelig føler at hun kæmper, selv om hun beskriver en kamp for livet flere gange.

Men den giver dog et ret godt indblik i hvad det vil sige at være med i en sekt ganske frivilligt, og hvordan man lever, når man så er inden i den inderste kreds. Og den beskriver hvor lidt kontakt man reelt har med omverdenen, selv om man er ude og hverve nye medlemmer…

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter