0 kommentarer

Frygten af C.L. Taylor

af d. 21. juni 2022
Info
 
Sideantal

328

Udgivet

2019

ISBN

978 87 426 0153 2

Originaltitel

The Fear - oversat af Marielle Nielsen

Udgave

1. udgave

 

”Hun havde følt sig unik. Af alle kvinder havde Mike lige netop forelsket sig i hende – en usikker trettenårig pige med masser af hvalpefedt.”

Mike er nemlig en gammel gris. Voldelig, udspekuleret og løgnagtig i tilgift. Lige nu er Mike i færd med at groome Chloe, hvis største fortrin er hendes ungdom. Og hendes naivitet.

Vi snupper lige Red Barnets definition på Mikes klamme adfærd: Grooming […] beskriver processen, hvor en krænker opbygger en relation til et barn eller en ung med henblik på at begå et seksuelt overgreb. Krænker har ofte over længere tid manipuleret og forført barnet med det formål at få offeret til at overskride sine grænser.”

Mike er seriekrænker, Chloe er kun hans sidste offer. For atten år siden forførte han den kun fjortenårige Lou med til Frankrig, men noget gik galt, og Mike røg fem år bag tremmer. Hvem han eventuelt har forulempet siden da, er uvist, men nu har han i hvert fald gjort sig gode venner med Chloes fordrukne far. Vejen til den unge piges hjerte – og krop – er åben.

Efter mange års psykisk nedtur har Lou, der i mellemtiden er blevet en handlekraftig kvinde, endelig samlet tilstrækkeligt med mod til at konfrontere Mike. Men inden hun når så langt, ser hun den nu gråhårede mand kysse inderligt med en ganske ung pige. Chloe.

Lou ved, at hun må gøre alt for redde Chloe. Alt. Og nu starter en barsk og blodig kamp for at vriste endnu en uskyldig teenager ud af Mikes kvælertag.

”Frygten” af den erfarne, britiske krimiforfatter C.L. Taylor lyder på papiret både medrivende og spændende. Beklager; bogen er snarere fodslæbende og forudsigelig. Godt nok har Taylor et par halvstore overraskelser gemt i ærmet, men hændelsesforløbene er så usandsynlige, at selv en fantasifuld amerikansk B-filminstruktør ville få second thoughts.

Kræsne krimikendere frarådes at kaste sig over ”Frygten”. Læsere med interesse i grooming vil muligvis finde den såkaldte thriller mådeligt interessant.

Lån bogen på biblioteket

 

 

Bedømmelse
Karakter