0 kommentarer

Hildegard af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

af d. 16. februar 2010
Info
 
Sideantal

397

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-08218-0

 

Hildegard blev født i Bremersheim i Tykland i 1098 som sidste barn i en flok på 10. Hun var et skravl og moderen lovede hende til Herren dersom hun overlevede. I hendes tidlige barndom er Hildegard meget svagelig og ligger ofte syg i ensomhed. Under disse perioder oplever hun lyset og hører en stemme som taler til hende. Da hun fortæller sin mor om oplevelserne, blive hun bange og formaner Hildegard om ikke at fortælle det til andre, da folk kunne tro hun stod i forbindelse med djævlen selv.
Som 8 årig bliver Hildegard sendt i kloster hos Benediktinerordenen i i Disibodenberg, og vi følger herfra hendes liv inden for murene. Hvor hun lever et liv i bøn og salmer, lærer at spille og af klosterbroderen Volmar oplæres i brugen af urter til helbredelse. Han blive også hendes fortrolige som hun tør fortælle om sine syn og åbenbaringer, og som støtter hende i skriveriet
Bogen slutter i 1148 da Hildegard er blevet en ældre kvinde, og klosteret er blevet udbygget så der nu er atten søstre i klosteret.

Det er en fantastisk roman skrevet i et meget visualiserende sprog, man ligefrem træder ind i middelalderen og kan smage, lugte og føle tiden og den måde de levede på.
Er man til historiske romaner er dette et must.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter