0 kommentarer

Hellboy, masks and monsters af Mike Mignola

af d. 21. juli 2022
Info
 
Sideantal

120

Udgivet

2010

ISBN

9781595825674

Originaltitel

illustrator: Scott Benefiel; forfatter: James Dale Robinson; illustrator: Jasen Rodriguez; diverse: Willie Schubert m. fl.

 

To fede historier er klasket ryg mod ryg i denne fremragende udgivelse. Det er fede og usædvanlige historier, for Hellboy er ikke alene. Næh, han er teamet op med en stor berømthed, for albummet i Gotham City. Her er selveste Batman kommet op imod en fæl omgang nazister, og ender med at få brug for hjælp. Ind på scenen træder Hellboy og et genialt samarbejde er født. Mignola er særlig veloplagt, og de to helte banker sig gennem horder af nazihåndlangere mens han demonstrerer et solidt kunstnerisk greb om figuren Batman, en serie han tidligere har været fast tegner på. Inden han skabte Hellboy.

I den anden historie er pennen overladt til Scott Benefiel men stadig med Mignola på manuskriptet og igen er det en slags ‘samarbejde’ der danner ramme om historien. Hellboy møder den kvindelige Ghost, der i live var journalist, før hun blev dræbt at mafiahåndlagere. Nu jagter og nedslagter hun gangstere, som en afdød pendant til The Punisher. Historien starter tilbage i 50’erne, hvor en mafioso dræber to af sine egne, hvorefter rummet med ligene mures til. I nutiden tilkaldes Hellboy til et hus hvor det spøger, og netop som han fanger en småkriminel der sidder inde med brugbare informationer, bliver de begge pløkket ned af Ghost. Hellboy er hurtigt på benene og et slagsmål mellem de to ‘helte’ følger. Men der er skumle dæmoner i bygningen, meget værre end de afdøde gangstere, og Mignola væver et kludetæppe af dunkelt religiøst tilsnit, hvor Ghost og Hellboy tvinges til at samarbejde til slut. Man skal guddødme være noget af en stivstikker for ikke at blive grebet her. Det er en helt igennem eminent fortælling, der bygger på helt klassiske temaer, hvor Ghost manipuleres af dæmoner til at tilintetgøre Hellboy for at hidkalde dommedag. Her er dæmonens djævelske tricks taget lige ud af den store bog. Historiefortælling kan ikke blive mere klassisk.

 

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter