0 kommentarer

Isprinsessen af Camilla Läckberg

af d. 24. april 2014
Info
 
Sideantal

361

Udgivet

2005

ISBN

87-91518-42-3

Originaltitel

Isprinsessan

 

Krimien “Isprinsessen” er skrevet af den svenske forfatterinde Camilla Läckberg.

Handlingen foregår i den lille skærgårdsby Fjällbacka, der om sommeren er et populært turistmål men om vinteren er mere eller mindre uddød.

Hovedpersonerne er biografiforfatteren Erica Falck og Politibetjenten Patrick Hedström. De to indleder en parallel efterforskning sideløbende med politiets efterforskning og graver dybt for at opklare mordet på Ericas barndomsveninde Alexandra (kaldet Alex). Hurtigt står det klart for Erica, at gåden på mordet ligger gemt i begivenheder som ligger mere end 25 år tilbage i tiden. Erica opdager, at byens befolkning gemmer på ikke så få hemmeligheder endda. Hemmeligheder som de involverede tilsyneladende vil gå langt for at bevare som hemmeligheder godt skjult for offentligheden.

Sideløbende med efterforskningen indleder Erica og Patrick et forhold, samtidig med at Erica prøver at bearbejde sorgen over forældrenes nylige død og på samme tid er hun bekymret for sin lillesøster som lever i et voldeligt ægteskab.

Camilla Läckberg er meget velformuleret og har et flydende sprog. Bogen er lettilgængelig. Plottet er højst overraskende og godt udtænkt, men spændingsmæssigt når bogen aldrig de helt store højder. Følelsesmæssigt kammer bogen til tider lidt over og får visse steder karakter af at være en “følebog” i stedet for en krimi.

Alt i alt en glimrende hyggekrimi som er god at læse i en ferie, på stranden eller på andre tidspunkter, hvor man ikke lige magter tung litteratur.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter