0 kommentarer

Paddington i marmeladelabyrinten af Michael Bond, tegninger af R.W. Alley

af d. 15. september 2018
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

2017

ISBN

978-87-7155-392-5

Originaltitel

Paddington and the Marmelade Maze, illustreret af R.W. Alley, oversat af Henrik Ægidius

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Nogle serier af børnebøger holder stadig vand 50 år efter de udkom.

En af disse er serien om bjørnen Paddington.

”Paddington i marmeladelabyrinten” er en af bøgerne i serien om den venlige bjørn fra England, der altid er iført en rød hat, en blå frakke og altid har en brun kuffert fyldt med marmeladesandwicher ved hånden.

I denne bog tager bjørnen Paddington på udflugt til slottet Hampton Court Palace sammen med sin ven hr. Gruber. Det skal indskydes, at hr. Gruber er et menneske og ikke en med-bjørn.

Venneparret besøger den berømte labyrint i haven, hvor de er tæt på at fare vild fordi der er så mange veje og i særdeleshed vildveje i sådan en labyrint. Venneparret møder også nogle turister, der tror, at de ved at blive inviteret på besøg hos en engelsk familie vil blive inviteret på the – man er vel ikke i England for ingenting.

Fortællingen om ”Paddington i marmeladelabyrinten” er en sjov og god fortælling for lidt større børn, den er nok ikke så velegnet til meget små børn. De lidt større børn i børnehaven vil sikkert synes, at bogen er underholdende.

Der er passende mængder af illustrationer i bogen i forhold til teksten, men jeg synes at kvaliteten af illustrationerne svinger noget. Nogle af illustrationerne er rigtig fine og farvestrålende. Til gengæld er der nogle af tegningerne af Paddington, som jeg synes er til den uskarpe side – forstået på den måde, at jeg synes nogle af dem ser lidt sjuskede ud fordi kanterne ikke er særlig skarpe. Den blandede kvalitet af illustrationerne trækker karaktergivningen ned hvorimod selve fortællingen om Paddington på tur holder fint vand.

Alt i alt en udmærket bog, men ikke den bedste fortælling i serien om bjørnen Paddington.

Det bliver en middel vurdering herfra da bogen samlet set ikke hæver sig over gennemsnittet og fordi der er andre bøger i serien, der er væsentligt bedre.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter