0 kommentarer

Hectors rejse eller Jagten på lykken af François Lelord

af d. 7. januar 2011
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

210

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92494-27-6

Originaltitel

Le voyage d'Hector ou La recherche du bonheur

 

Hector er psykiater og vant til at hjælpe folk med deres store og små problemer. Han undrer sig over, hvorfor nogle mennesker er ulykkelige selvom de tilsyneladende har alt – og hvorfor andre kommer hurtigere over ulykker end andre.

Hector beslutter sig til at tage på en kombineret ferie og studietur for at finde ud af, hvad der gør et menneske lykkeligt. Han vil gerne have sin veninde Clara med, men hun har travlt med sit arbejde og kan ikke finde tid til at tage med, så Hector må rejse alene.

Han rejser rundt på flere kontingenter og sørger for alle steder at lave nogle notater om, hvad er gør folk lykkelige her. Han bliver forelsket i en kinesisk prostitueret, bliver taget til fange i et korrupt land, bliver ven med en narkobaron og en munk og finder ud af, at det kan være lykken at blive opgraderet fra økonomi- til businessclass, men ikke nødvendigvis lykken at rejse på første klasse.

Hectors lykkeliste er lang og her er et lille uddrag:
Regel nr. 5: somme tider er lykke ikke til at forstå
Regel nr.13: lykken er at føle sig nyttig for andre mennesker
Regel nr. 17: lykke er at tænke på lykken for dem man elsker

Francois Lelord er selv psykiater og har fået betegnelsen “Frankrigs lykkeguru” og denne lille bog er bestemt et bekendtskab værd og får dig til at reflektere over, hvad lykken er for DIG. Det behøver nemlig ikke være det samme som den er for MIG.

Selvom bogen er på 210 sider er det små sider, der er luftigt skrevet, så den hurtigt læst.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter