0 kommentarer

Fuglene synger baglæns af Karin Slot Christiansen

af d. 20. juni 2021
Info
 
Sideantal

360

Udgivet

2021

ISBN

978-87-7339-034-4

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Karin Slot Christiansens romandebut lover godt. Romanen er sprængfyldt med psykologi og drama, og den er spændende som en anden krimi, for hvordan vil det dog gå de to veninder som har haft en barndom som uadskillelige og opvokset i Vestjylland.

Vi følger de to kvinder Katrine og Vicky, da de er sidst i 30’erne. Katrine har fået en journalistuddannelse, er en højt skattet og dygtig journalist i TV-branchen. Hun lever i parforhold med den utro Hansen i København. Vicky er blevet i Vestjylland, har giftet sig med Niels Peter og har fået tvillingepigerne Agnes og Signe. De to kvinder er i bund og grund en smule jaloux på hinandens liv. Vicky keder sig i sit travle og ensformige arbejde som landmandshustru med ansatte og dermed følgende forplejningsansvar – et absolut heldagsarbejde – hvor hun ikke får brug for sin læreruddannelse. Katrine mangler i sit liv at få børn, hvilket hun ikke ser sig i stand til med Hansen, og da hun ikke længere vil finde sig i hans utroskab, ruller lavinen. En weekend ændrer forholdene sig drastisk for begge kvinder.

Bogen er godt skrevet, indeholder utrolig mange hverdagssituationer beskrevet i et inspirerende sprog  og med stor indleven. Mange dybdepsykologiske emner fra f.eks. Jung dukker jævnligt op og styrer måske hoved personerne en smule, i hvert fald fokuseres der en del på drømmetydning. Måske vi kan glæde os til en efterfølger til romanen. I hvert fald har den en slutning som kan tænkes videreført – hvem ved?

Anmeldereksemplar

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter