0 kommentarer

Kælderkrigerne af Dennis Jürgensen

af d. 7. januar 2011
Info
 
Sideantal

262

Udgivet

2010

ISBN

978-87-588-0878-9

 

Der er meget få forfattere hvis bøger, jeg straks må læse hver gang, der kommer noget nyt. Dennis Jürgensen er en – hvis ikke den eneste – af dem.

Efter at have fulgt Jürgensen i to årtier har jeg erfaret, at nogle bøger naturligvis er bedre end andre, men at de bøger, der er de dårligste, stadig er vældig godt skrevet. Jürgensen har en fantastisk fantasi og tillægger altid sine figurer så meget personlighed, at man kommer til at få et forhold til dem i løbet af bogen og føler en anelse vemod, når man er nødt til at slippe dem.

“Kælderkrigerne” følger to computernørder, der spiller rollespil på nettet. En dag kommer de i kontakt med Annika – en pige, der sidder i rullestol og bor i et lidt skummelt hus. De vælger på trods af dette at besøge hende, fordi hun har en god fantasi, som de to kunne få gavn af i deres egne internetfortællinger.
De to nørder bliver hurtigt sendt i kælderen af Annika, hvor et vidunderligt eventyr udspiller sig. Her bliver de forvandlet til musketerheltene Sir Leo og Sir Lyrk, der er på en meget vigtig mission; de skal finde tre magiske kronjuveler, der tilhører prinsesse Rienna. De er væbnet med våben og magisk slik, og finder hurtigt robotten Klumsi, der er blevet gemt i en papkasse og som på trods af diverse tekniske fejl bliver en god følgesvend.
På deres vej i søgen efter de tre smykker møder heltene mange farer i form af blandt andet sirener, onde kæmpebamser, en vanvittig bibliotekarmaskine og meget andet.

“Kælderkrigerne” er et sandt eventyr fyldt med fantastiske verdener og sjove væsener. Bogen er ikke blandt Jürgensens bedste bøger, men er en vældig fin og fantasifuld historie, der er ganske god underholdning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter