0 kommentarer

Harry Potter og flammernes pokal af J.K. Rowling

af d. 31. oktober 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

684

Udgivet

2000

ISBN

87-02-00280-9, 978-87-02-00280-5

Originaltitel

Harry Potter and the Goblet of Fire

 

“Harry lå udstrakt på ryggen og trak vejret stødvis, som om han havde løbet. Han var vågnet med håndfladerne presset mod sit ansigt efter en meget livagtig drøm. Det gamle ar på hans pande, arret af form som et lyn, brændte under hans fingre, som om nogen netop havde presset hvidglødende jern mod hans hud.”
(s. 19)

Harry skal som sædvanlig tilbage til Hogwarts, men i år skal der være en stor turnering på skolen og Harry bliver på mystisk vis udpeget til at være den fjerde deltager i turneringen. Han kommer ud for mange udfordringer og overraskelser og han må arbejde hårdt og bruge al sin magiske viden, for at klare sig igennem opgaverne.

Samtidig er der mørke kræfter på spil, og Mørkets Herres styrke bliver større hele tiden, og tilsammen med udfordringerne bliver det måske for meget for Harry!

Mystiske kræfter lurer i denne fjerde bog i serien, og man prøver virkelig at finde ud af hvad der sker denne gang, men Rowlings univers er alt for kompleks men samtidig så indviklet at man bliver overrasket til sidst. “Harry Potter og flammernes pokal” er en virkelig velskrevet og fuldendt succes og man kan bare ikke blive bedre underholdt. Du kan heller ikke komme uden om at Rowling har forstået at proppe kærlighed, uvenskab, problemer og drama ind i bogen, sådan at den henvender sig til alle mennesker, børn i alle aldre og de fleste voksne kan også læse den med stor fornøjelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter