0 kommentarer

I år er alting anderledes af Ina Bruhn

af d. 9. januar 2005
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

194

Udgivet

1999

ISBN

87-14-19740-5

 

“I år er alting anderledes” blev åbnet og lukket i skolen. Selvom interessen ikke var stor fra min side, fik jeg læst den. Det er ikke lige mig, men jeg må indrømme, at Ina Bruhn ikke skriver dårligt.

Mads er 12 år gammel, men han ønsker sig allermest tilbage til den tid, hvor ‘Skrigeungen’ ikke var født, dengang det var ham, det handlede om. Andre gange ønsker han sig, at han gik i 10. klasse og ikke i sjette. Selvom der kun er fire år til, synes Mads det tager en evighed – der kunne lige så godt være 100 år til.

Samtidig har noget ændret sig siden femte klasse. Han er ikke længere med i drengegruppen, med i kliken. Mads spiller ikke på førsteholdet, han er ikke den populære dreng, som alle pigerne kan lide og han får ikke et: “vi ses på havnen i aften efter skole”. Hvad skal han gøre?

Bogen stiller det klassiske problem for os: Mads er efterhånden ved at blive teenager; piger, alkohol, fest etc. bliver straks langt mere attraktive og interessante. Han har efterhånden svært ved at hitte rundt i alt det med følelser, magtspil, kliker, piger og alt det andet, der følger med. En anbefaling herfra, mest for Jer i samme aldersgruppe.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter